Voordelen van een hondenuitlaatservice

Groepsuitlaatservice

Het belangrijkste voordeel van een hondenuitlaatservice, behalve dat de hond niet te lang alleen thuis zit natuurlijk, is dat de hond op een hele leuke manier zijn energie kwijt kan. Door voldoende beweging te krijgen, door te rennen, spelen, snuffelen, al gelang naar de voorkeur van de betreffende hond.
50% van het probleemgedrag bij honden is nml terug te voeren op gebrek aan beweging. (zoals ook te zien is in tv-programma’s als Cesar Millan) Het feit dat de hond zijn energie niet genoeg kwijt kan. Uit eigen ervaring weet ik dan ook het positieve effect die het kan hebben op veel honden, alleen al door het feit dat de hond overdag lekker erop uit kan met zijn soortgenoten. Hier raakt ie ook veel meer energie kwijt dan als hij dezelfde tijd alleen een wandeling met zijn baas zou maken. (tenzij je natuurlijk onderweg veel andere honden tegenkomt).

Het is goed voor de socialisatie. De belangrijkste fase voor socialisatie is natuurlijk de puppy tijd, alleen al hierdoor is het volgen van puppycursus enorm belangrijk. Maar ook daarna blijft het belangrijk en bied het vele voordelen als een hond goed kan leren socialiseren. Als een hond regelmatig meegaat met een uitlaatservice zal er onder hem en de rest van de groep toch een roedel gevoel ontstaan met alle sociale interacties die daar bij horen. De hond leert zijn gedrag aan te passen, leert het gedrag van andere honden in te schatten en hoe daar het beste op te reageren. Dit natuurlijk ook onder de deskundige leiding van de roedel leider, de eigenaar van de uitlaatservice. In de meeste gevallen zult u dat merken als u zelf met uw hond naar het hondenpark gaat en veel andere honden tegenkomt.

De hond wordt thuis opgehaald en weer thuis gebracht op van te voren afgesproken tijden. De hond blijft in zijn vertrouwde omgeving en kan thuis moe en voldaan op zijn vertrouwde plek liggen slapen tot de baas weer thuiskomt.

Door de lichamelijke en geestelijke stimulering blijft de hond vaak gezonder en beter in balans.

Sommige uitlaatservices laten de honden spelen op omheinde speelweides, dit is ideaal voor honden die niet of slecht los kunnen lopen. Hier kunnen ook zij onbezorgd rennen en spelen.

Jonge honden leren van oudere honden in de roedel en oudere honden trekken zich op aan de jongere honden in de groep.

Door alle genoemde voordelen zult u in de meeste gevallen een hond krijgen die meer in balans is. Hierdoor zal het voor u ook makkelijker zijn om dingen met uw hond te doen en te trainen. Waardoor er weer meer mogelijk is om met uw hond te doen etc etc Het kan dus een positieve vicieuze cirkel in gang zetten. Als u dan ook hier zelf gebruik van maakt en daar energie in steekt, zult u dat dubbel terugkrijgen.
Veel hondenuitlaatservices zullen u daar natuurlijk met advies in kunnen bijstaan.

Individuele uitlaatservice

Er zijn ook genoeg honden die om wat voor reden dan ook niet met een groeps-uitlaatservice meekunnen. Omdat ze nog te jong zijn, al te oud zijn. Het lichamelijk niet aankunnen, door een handicap of ziekte. Een verleden hebben en zich dus niet prettig voelen in een groep, omdat het een ongecastreerde reu is die veel uitlaatservices niet meenemen. (dit verschilt per uitlaatservice). Of omdat ze niet goed los kunnen lopen (en er geen omheinde speelweides zijn). Voor deze honden is een individuele hondenuitlaatservice een uitkomst.

Er is meer persoonlijke aandacht voor de hond, dit kan wenselijk zijn. Ook zijn er natuurlijk honden die meer op mensen gericht zijn dan op andere soortgenoten.

Er is meer controle, dit is handig als de hond niet los kan lopen, niet goed omgaat met andere honden etc. Meer zicht als de hond constant dingen van straat wil eten bv.

Bij een 1 op 1 wandeling kan de individuele uitlaatservice misschien meehelpen met bepaalde trainingen. (zoals niet trekken aan de riem)

Kijk welke oplossingen in uw plaats worden aangeboden !